Home » Лайфстайл » Честит световен ден на усмивката! :)

Честит световен ден на усмивката! :)

Сертификат: „Ти беше усмихнат!“

Днес, малко изненадващо за мен, повечето интернет медии са заляти от публикации за „Световния ден на усмивката“, вместо обикновеното си, понякога не дотам позитивно, съдържание.

Трябва да си призная, че до преди малко изобщо не знаех, че има такъв, но се зарадвах изключително много когато научих.

Та това означава, че „Блогът, който усмихва хората“ си има собствен празник!

Да ни е честит празника, приятели! Пожелавам безброй поводи за усмивки, щастие и веселби! Благодаря ви за подкрепата, която оказвате, вече няколко години, като четете, харесвате и споделяте статиите на „Блогът, който усмихва хората“.

Естествено, природата ми е такава, че не вярвам на всичко, което чета и не можах да повярвам, докато не проверих информацията по случая. Ето на какво попаднах:

Тази година надсловът на празника е „Направи добро дело. Помогни на някой човек да се усмихне!“. Картинката, с която започва статията, всъщност е сертификат, който се разпространява между приятели в цялата мрежа, предимно по мейл. Той завършва с думите: „Ти беше усмихнат от“ и подпис на човека, който го е изпратил. Хората, които го разпространяват получават титлата „Посланник на усмивката“.

Празникът се провежда по инициатива на Харви Бол, от 1999 г. насам. Всяка година, първият петък на месец октомври е Световен ден на усмивката. Същият е измислил и дизайна на толкова добре познатото ни жълто личице, което е донесло усмивки на милиарди хора по целия свят! Мога само да си пожелая статиите и материалите в този блог да донесат толкова много усмивки. Или поне малко надежда за някой.

Източници:

Официален сайт на мероприятието, от една страна

и разбира се: Уикипедия 🙂

Ти беше усмихнат от: Блогът, който усмихва хората! Предай усмивката нататък, днес усмихни някой, като направиш нещо добро за него!

 

 Иво Топалов, 4.10.2013 г.

Comments are closed.