Home » Докторът

Докторът

С радост искам да ви споделя, че на 21.11.2014 г. излезе от печат „Докторът“ – книгата, по която работих изключително дълго време и проект, в който вложих много от себе си! Един живот, който служи за пример, не само на мен, но и на цяло поколение изследователи от целия свят. Книгата е художествен роман, който разказва история, вдъхновена от действителни лица и събития. Историята се съчетава с елементи на крими, научни открития, тайнствени пророчества и многобройни обрати.

Докторът от Иво Топалов, Блогът, който усмихва хората

Отново, както в „Полетът на орела“, ме подкрепи любимото издателство на хиляди българи – „Хермес”, а стилов редактор на книгата e големият разказвач Деян Енев!

Книгата има една цел – да ни запознае с невероятните възможности на човешкия дух и с това на какво сме способни, стига да не се откажем от целите си. Тя е създадена да вдъхновява бъдещите учени, изследователи и мечтатели, като им показва какво са правели смелите пионери преди тях.

За книгата:

„В новия си роман „Докторът” Иво Топалов, събрал вече читателските симпатии с „Полетът на орела”, възкресява личността и делото на превърналия се още приживе в легенда български учен д-р Георги Лозанов, използвайки го за прототип на своя герой Александър. Световноизвестният основател на сугестопедията (методиката за бързо учене) успява да разбие скафандъра на социалистическата наука и да създаде продукт, който бързо бива признат и от Запада за световна иновация. Това не пречи след първоначалната „Осанна” Георги Лозанов да изпие докрай и горчивата чаша на казармения режим, прекарвайки последните десет години от кариерата си преди промените през 1989 г. под домашен арест. 

Иво Топалов има огромно преимущество – той лично е познавал д-р Георги Лозанов. Личността на учения, разпънат между оценките „шарлатанин” и „гений”, е описана без героизация, а страшният извод се налага сам – светлите умове, изпреварили времето си, винаги са осъдени на мъченичество.“

-Деян Енев

Можете да прочетете повече информация, както и да намерите цитати от романа на официалната фейсбук страница на книгата.

ПОРЪЧАЙ С ОТСТЪПКА и личен автограф СЕГА !

________________________

Отзиви от читатели:
„Още в първия миг, когато видях корицата на твоята книга ,,Докторът” си казах: ,,Моля запомни това.”…. До колкото знам на времето д-р Лозанов е казвал: ,,Моля запомнете този портрет..”… Тогава си помислих колко ли пламък, огън има в тази книга? Все още се питам- Какво се крие в огъня, че е толкова красив?- Мистерия, Загадка, триене на молекули. Истинската му прелест е в това, че той създава, събира пламък- живее, твори, бошува… Точно това прави твоята книга с читателя. Много държах всичко, което съпреживях с героите ти да го напиша, защото писаното слово остава.

Ти наистина лекуваш с думи! Попаднах в твоето пътешествие и с радост следях промяната на твоите герои.. Скъпи, творецо…книгата ти е особенно специална и ценна за мен- събрал си в нея информация за делото и живота на д-р Лозанов и може и да не знаеш, но даваш крила на читателите си да следват мечтите си и никога да не се отказват…Диалозите ти приковават вниманието и носят динамика. Стилът ти е увлекателен.. Този роман носи дълбоко познание. … Цялата ти творба е като един текст за концертен сугестопедичен сеанс.
Подсъзнателно докато я четях отекваше мелодията на Моцарт…
Има нещо магично между препинатените знаци.
Това бе истинско пътешествие за сетивата ми!
Благодара за усилията!
Благодаря, че имах възможност да се докосна до книгата ти!“

– Сугестопедагог, 22.2.2014 г.


„Прочетох „Докторът“- великолепно писане, много вълнуваща книга! Г. Лозанов заслужава това, аз съм чела неговата „Сугестология“, знам за каква материя става дума и ви поздравявам за вещината и уважението към този уникален човек! Бъдете здрав и вдъхновен!“

– П.Ц., 07.01.2015 г.

Усмихнат и успешен ден!