Home » За мен

За мен

Здравей! Благодаря ти, че ме посети!

Казвам се Иво Топалов и понеже си на тази страница явно искаш да разбереш нещо повече за мен. Ще се опитам да ти се представя, макар винаги да ми е било изключително трудно да се представям и да говоря за себе си. Още повече, защото всъщност изобщо не съм специален.

Първо, бих искал да знаеш, че пътят ми е бил изключително разнообразен. За което съм изключително благодарен. Второ искам да знаеш, че какво и да ти напиша тук, винаги ще съм пропуснал нещо. Представи си, че имаш само 30 секунди да се представиш някъде. Никога няма да успееш да кажеш всичко. Все ще остане „и още нещо“. А аз вярвам, че същността е именно в това „и още нещо“, което остава някак недоизказано.

Понякога опознаваме историята на другите и тя става нашата представа за тях. След това упорито започваме да ги вкарваме в тези рамки и да ги отъждествяваме с нея.
Моята история може да бъде разказана поне по два начина:

Първият: Казвам се Иво. Роден съм във Варна, но цял живот живея в София. Завършил съм английска гимназия с пълно отличие. После Културология в Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Работил съм много години като търговец на всевъзможни неща.
След това имах собствен бизнес с няколко партньори. Справяхме се добре, работехме много. После се оттеглих. Търсех моя път.

Последните няколко години се занимавам с личностно развитие. Прочетох много книги, написах множество анотации за тях, посетих различни обучения, организирах семинари, работих с чужденци и българи. Натрупах опит. По трудния начин. Помогнах на много хора да намерят себе си. Давах лични и професионални консултации, организирах екипи, писах статии за личностно израстване. Придобих сертификати за коучинг и за психолог. Създадох фирма за обучения и тимбилдинги, която сега се занимава с експертни обучения и групи за устойчиво развитие, която работи вече 10 години. Получих много подкрепа. Също някои непредвидени атаки. Оцелях.

Написах и продължавам да пиша „Блогът, който усмихва хората“, както и романа „Полетът на орела“. След това написах друг роман, посветен и вдъхновен от големия български учен д-р Георги Лозанов и го нарекох „Докторът“. В момента на път е и трета книга, като този път тя е нехудожествена.

Вторият. Без рамки:

Аз съм Иво. Просто Иво. Ако си сменя името, професията, приятелите, навиците, колата, банковата сметка или каквото и да било друго: пак ще бъда аз. Толкова. И съм много благодарен за това!

Спирам да пиша.Мислех просто да нахвърлям няколко думи за мен, а то излезе толкова дълго.

Благодаря ти за отделеното внимание. Пожелавам ти щастлив живот и много усмивки. Приятно четене!

В този блог има множество статии на различни теми, които са ме вълнували.

 

Други интервюта, изяви и линкове за мен:Интервю за предаването „На кафе“ с Гала и Джуджи:
 
Един разговор за пристрастяванията и справянето с тях с Емилия Цанева за нейния блог Здрава история: http://zdravaistoria.com/пристрастяванията/ , както и втората част на същото интервю, когато вече си говорим за грижата за собственото тяло: http://zdravaistoria.com/грижа-за-тялото/.

Много хубав и спонтанен отзив за Полетът на орела в статията на Иво Игнатов „За лицемерните приятели и компании. Лицемерие и двуличие – Харесвате ли го?“http://www.ivoignatov.com/licemerie-i-dvulichie

Едно интервю за блогът „Един от нас споделя“ с благодарност за възможността към писателката Кристина Митева:
 
 
Разговор с Росица Йотковска от Пъблик Репъблик – Само чрез автентичност можеш да предадеш истинска емоция. За „Полетът на орела“, за „Майстро на думите“ и за „Блогът, който усмихнва хората.“ Също за професиите, за опита и за истината, която търсим:

http://www.public-republic.com/magazine/2013/08/110129.phpСъщо и откъс от романа в същия сайт:http://www.public-republic.com/magazine/2013/08/110147.php

Едно интервю за „Кариери“ на Капитал, което съдържа малко повече история, дело на Светлана Зорова. Освен това става въпрос за „любовта“ като професия (не говорим за най-древната такава, по-скоро е метафора), за преследването на мечти и срещите, които ни помагат да продължим!

http://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/2098905_presledvachut_na_mechti/
 
Интервю за блог Книгоиздаване с Виктория Димитрова:
 
 
Бележка от Радослав Гизгинджиев, режисьор, писател и актьор.
 
 
Бележка на ИК „Хермес“ с първите страници на романа и първата илюстрация: