Home » Мотивaция » Робинзон

Робинзон

Блогът, който усмихва хората, Иво Топалов, Ivo TopalovТези дни направих едно много голямо пролетно почистване. Изхвърлих много неща и почистих в кътчета, които обикновено подминавам, понеже не се виждат, ако специално не отидеш до там.

Когато почистим около нас, всъщност почистваме и лошите си мисли. Сега вече ми е ясно, че имах нужда точно от това.

Споделям това специално в деня на труда, защото в едно много затънтено кътче от килера, намерих една кутия, пълна със съкровища. Пълна със писма, който родителите ми са си разменяли докато още са били заедно, когато е нямало мобилни телефони и е трябвало напишеш писмо на любимия си, ако си искал да изразиш нещо по-специално.

Не съм се ровил, защото тези неща са съкровени. Просто дадох това, което намерих на родителите си, когато ги срещнах след няколко дни. Но върху всички тези писма, намерих може би най-ценното. Едно стихотворение от неизвестен автор. И двамата ми родители пишат, или по-скоро са писали, но това е от друг човек. Стихотворение, което майка ми е преписала на пишеща машина и е размножила с индиго в много екземпляри, за да може да го разпространява сред приятелите си. Тогава не е имало фейсбук. Даже не е имало компютри и интернет, но хората пак са намирали начин да споделят важното помежду си. Затова реших да споделя това стихотворение с моите приятели като поздрав за празника. В него открих много от това, за което най-големите мотивационни говорители говорят днес. Намерих много смисъл в него и знам защо е искала да го подарява, затова го подарявам и аз:

Робинзон

Когато в живота беда те сполети –

стегни се, стегни се, по-смело гледай ти!

Не се обръщай никога назад.

Не бой се, не бой се от нищо в този свят!

Робинзон, ти усмихвай се пак.

Робинзон, ти храбър си моряк.

Робинзон, тръгвай горд напред.

Робинзон, всичко е наред!

Когато бушуват най-страшните вълни,

на руля ти застани!

Недей се обръща никога назад.

Не бой се, не бой се от нищо в този свят!

– Неизвестен

Честит 1ви Май!  Нека трудът да ви и е лек и да носи много плодове!

Иво Топалов, 01.05.2012г.

_______________

Нова информация споделена по мейл от г-жа Деница Манолова:

Това стихотворение, било също и песен която хор „Бодра смяна“ е изпълнявал. Читателката е пяла в него и си спомня често думичките от песента.

Благодаря, Деница!

03.12.2013 г.

Comments are closed.