Home » Полетът на орела

Полетът на орела

Полетът на орела, от Иво Топалов, Блогът, който усмихва хоратаИздава: ИК Хермес

Само няколко месеца след издаването си “Полетът на орела”, моят първи роман, се превърна в една от най-продаваните книги на български автори от ИК “Хермес”.

Благодаря на всички, които помогнаха за това и най-вече на самите читатели, които харесаха романът и не спират да го препоръчват!

Това е книгата, в която вложих сърцето и душата си. Работих по нея и нейното издаване повече от година и половина. Много хора ме подкрепиха, a моят добър приятел – художникът Борислав Гергинов, нарисува илюстрации към нея, след като я прочете. Редактор е Вера Янчелова – една от най-добрите в тази професия, работила върху някои от най-известните книги в България.

Кратко интервю за книгата с Гала в “На кафе”: 

Анотация на книгата:

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ едно момче, което се опитвало да живее достойно. Едно момче, което търсело щастието и истината. Това е история, в която няма герои. Няма и истински злодеи. Защото в живота всички са просто хора и действат, като си мислят, че подобряват света. Или поне личния си свят.
Момчето решило обаче да не се задоволява с чуждите истини и тръгнало да търси собствените си отговори. По пътя си срещнало най-различни хора и получило безценни уроци. От Успелия Търговец момчето научило винаги да казва истината, каквото и да му струва това. От Смелия Предприемач усвоило умението никога да не се отказва от мечтите си. Големия Гуляйджия му показал как да се радва на живота, а Пътуващия Просветител го научил на спокойствие на ума. Упорития Спортист му разкрил тайната на здравословния начин на живот, а Умелия Играч – ключа към разбирането на хората. Най-ценните уроци обаче момчето получило от Особения Свещеник, Тайнствения Шаман и Пътуващия Мъдрец. От тях узнало какви са принципите на живота и натрупало познание и лична сила.
И така, момчето научило много за себе си и за света, за да открие накрая, че всичкото знание на земята не може да ни спаси от грешките и че най-големият учител е самият живот.

Трейлър:

За мен:

Завършил съм английска гимназия и културология в Софийския университет. Работил съм дълги години като търговец, изявявал съм се и като предприемач. Фалирал съм четири пъти, но всеки път съм избирал да продължа. От много време усещам, че призванието ми е свързано с литературата. С това да пиша и да разказвам истории, както и да ги чета и да им се наслаждавам, разбира се.

За мен можете да прочетете повече тук: http://www.ivotopalov.com/p/blog-page_16.html
На тази страница ще намерите също няколко препратки към външни статии и интервюта във вестници, списания и онлайн медии, мнения на хора, които са писали за мен, или предавания, на които съм гостувал.

__________________________________________

Мнения:

“Полетът на орела, е естествена, неподправена и очарователна точно заради човечността й; точно защото там няма имитирана искреност.”

– Радослав Гизгинджиев, писател и режисьор

Тази история на Иво Топалов е модерният отговор на добре познатите ни класики и на мен лично ми беше интересна.”

– Александра, Блог: http://blog.booktraffic.bg

“Има книги, които ги чета и оставят своята следа. Има такива, които мога да ги чета отново и отново. Полетът на орела” е една от тях.”

– Ася Иванова, терапевт

“Тази книга със сигурност ме убеди, че всеки човек на тази земя има свой път в живота. С неповторимо майсторство авторът на “Полетът на орела” пресъздава отстояването на свободата на духа, която се оказва най-важната ценност за всеки.”

– Роси Белниколовска, банкер

__________________________________________

Търсете романа “Полетът на орела” в обектите на книжарници “Хермес”, “Хеликон”, “Ориндж Сентър”, “Сиела”, “Бард”, “Гринуич”, както и всички по-добри книжарници в страната. Можете да го намерите в почти всички онлайн книжарници, където можете да оставите и насърчителен коментар за него, след като го прочетете и, ако разбира се Ви допадне.

Също така, можете да си го поръчате и лично от мен от линка по-долу:

ПОРЪЧАЙ С ОТСТЪПКА и личен автограф СЕГА !

Благодаря и усмихнат ден!

ИЛИ

Прочетете и кратък откъс от романа тук.

__________________________________________